Tehokas tammikuu!

 

Näin vuoden alussa yes girl haluaa pumppaa ylös tehojaan unohtamatta kuitenkaan meidän uuden vuoden lupauksia: enemmän rauhoittavaa aikaa itselle, vähemmän sinne tänne säntäilyä ja puhelimen armoilla elämistä.

 

Tehoja ylös ja lisää zeniä! Suht haastava kombo?!

 

Jos haluat testata kätevää tehokkuusvinkkiämme niin otappa puhelin käteen. Tai mikäli haluat olla asteen muita edellä (siis edellä, ei jäljessä) etsit käsiisi vanhanaikaisen herätyskellon.

 

Silloin kun lautasellamme on samanaikaisesti 10 juttua, on herpaantuminen asiasta toiseen ja erilaiset häiriöt tosi yleistä. Vaikka sitä luulee multitaskaajana olevansa tehokkaampi kuin Duracel-pupu, on todellisuus eri. Asioiden loppuunsaattaminen ottaa välillä ikuisuuden. Kirjaimellisesti ikuisuuden koska ne taulut ovat edelleen ripustamatta ja hierontalahjakorttikin umpeutui jo.

 

Papukaijamerkki sulle jos tämä ei kuulosta tutulta!

 

Siispä yes girl vinkkaa:

 

Kellota aikaa kunkin tehtävän mukaan, esimerkiksi 45 minuuttia esseen finalisointiin tai työmaileihin. Tärkeintä on että keskityt tuon ajan ainoastaan siihen yhteen asiaan. Yksi juttu kerrallaan kunnes PIRRRRR puhelin tai herätyskello soi.

 

Etenkin meille naisille tämänlainen toimintatapa toimii yllättävän hyvin. Eikä nyt ihan kaikkia pyykinpesukoneiden tyhjentämisiä tarvitse kellottaa, saitte varmasti pointista kiinni. Me yes girlit ollaan itse asiassa niin innostuneita tästä, että välillä tuntuu kivalta kellottaa myös sitä omaa ”älä tee mitään” aikaa. Ihan vaikka keskelle päivää!

 

Tämä ajanottokikka minimoi myös sitä iänikuista ja ah-niin-turhaa facebook-feedin skrollailua johon menee päivästä helposti tunti jos toinenkin. Eikä hätää, siellä ei todellakaan ole tapahtunut mitään tärkeää sitten viime kerran selailun.

 

Jos haluat lukea asiasta lisää niin suosittelemme suuresti Gary Kellerin kirjaa nimeltä The One Thing.

”Until my ONE thing is done, everything else is a distraction.” -Gary Keller

 

”People do not decide their futures, they decide their habits and their habits decide their futures.” -F.M.Alexander

 

”There is magic in knocking down your most important domino day after day. All you have to do is avoid breaking the chain, one day at a time, until you generate a powerful new habit in your life.” -Gary Keller

 

P.S. Meidän upeat puhelimen kuoret ovat oululaisyrityksestä Valkia Designista. Tough-kuoret ovat osoittautuneet parhaimmiksi ystäviksi meille rähmäkäpälöille. Tästä mustat Maria-kuoret ja valkoiset Aida-kuoret. Hyvä Suomi. Hyvä Oulu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*